Kas nepieciešams karaoke ballītei?

Protams, nepieciešami paši dziedāt gribošie viesi. Bet kas vēl?

  • Bilde, lai visi dziedāt gribošie varētu labi redzēt vārdus,
  • skaņa (tumbas, skandas), pietiekami skaļas un kvalitatīvas lai sajūta būtu kā uz skatuves,
  • mikrofoni, kas sajaucas (miksējas) ar fonogrammu,
  • pats karaoke saturs. Dziesmas ar bildi un vārdiem.

Attēls (projektors vai TV ekrāns uz statīva):

Derēs jebkurš pietiekama izmēra ekrāns. Ja dziedātājs būs tikai viens un skatītājiem ekrānā nav jāskatās  – ekrāns varētu būt arī neliels. Teorētiski var arī izmantot kaut vai piezīmjdatora oriģinālo monitoru (parasti 13” - 15”), bet optimāls ekrāna izmērs varētu būt sākot ar vismaz 32”. Lielāka ballīte, lielāks ekrāns.

Skandas (tumbas):

Pašā vienkāršākajā variantā var izmantot tikai vienu aktīvo skandu ar divām mikrofona ieejam. Divas aktīvās skandas nodrošinās labāku auditorijas pārklājumu un patīkamāku stereo skanējumu. Šādā veida vienlaicīgi var lietot tikai pavadījumu un divu mikrofonu signālu bez atsevišķām tembra regulācijas iespējam katram mikrofonam. Profesionālākos pasākumos noteikti būtu jālieto skaņas pults, kas dotu iespēju vienlaicīgi lietot vairāk mikrofonus, regulēt tembrus un lietot “halle” tipa efektus, kas piedod vokālam apjomu.

Mikrofoni:

Varētu teikt, ka mikrofoni iedalās mikrofonos ar vadu un bezvadu mikrofonus. Mikrofoni ar vadu ir nedaudz vieglāk pieslēdzami un maksā lētāk, sakārt bezvadu mikrofoni ir ērti ar to, ka netraucē vads. Mikrofoniem nav obligāti jābūt viena veida. Parasti pietiek ar vienu vai diviem mikrofoniem, bet lielākām kompānijām vienlaicīgi dziedot varētu vajadzēt arī vairāk.

Karaoke saturs:

Ja Jums ir karaoke disku kolekcija (piemēram zelta karaoke) – var izmantot tos atskaņojot DVD atskaņotājā vai datorā. Populārāks risinājums ir Youtube. Gandrīz katrai dziesmai rakstot klāt “karaoke” atrodas viena vai vairākas versijas. Kvalitāte gan ne vienmēr ir labākā, bet izvēle liela. Profesionāliem karaoke risinājumiem ieteicams izvēlēties “Studio evolution” risinājumus